Skip to content Skip to footer

HIFU 9D inkl lipo

Huduppstramning och fettreducering

HIFU (Hög Intensivt Fokuserad Ultraljud) är en icke-kirurgisk behandling där man använder sig av säker ultraljudsenergi för att lyfta och strama åt huden på ett naturligt sätt, utan kirurgi och utan konvalescens. Man börjar alltid först med en konsultation för att säkerställa att kunden är mottaglig för behandlingen och inte har sjukdomar som hindrar behandlingen.

Behandlingen tar 15 till 90 minuter och man ser fullt resultat efter cirka tre månader då det har bildats nytt kollagen i huden som lyfter och föryngrar. De flesta personer behöver endast en enda behandling för att strama åt huden på ansikte med HIFU, dock beror på ålder och hudens tillstånd. Alla hudtyper både män och kvinnor kan genomföra behandling med HIFU. Dock ej gravida, eppileptiker eller personer med pacemaker.

Med hög precision värmer man vävnaden till cirka 43 grader på exakt det djup man vill påverka, t ex 3 eller 4,5 millimeter.
Uppvärmningen ger biologisk stimulering som åstadkommer huduppstramning, kollagennybildning, uppstramning av djupa bindvävshinnan och minskning av fettlagret beroende på vilket djup man arbetar på. Du ska vara frisk. Innan behandlingen får man inte ta filler, botox, alkohol och blodförtunnande medeciner. Intag av kaffe eller andra drycker som innehåller koffein rekommenderas inte innan behandling. Känsliga personer rekommenderas ta smärtlindring ca 30-60 minuter före behandling.

Hur fungerar Hifu fettreducering?

Fokuserat ultraljud går igenom genom samtliga hudlager och direkt till fettcellslagret och orsakar en direkt förstörelse av fettcellerna. De förstörda fettcellerna tas upp av kroppens lymfsystem och transporterar de förstörda fettcellerna ut ur kroppen. Denna process tar ca 8-12 veckor. Fettet från fettcellen omvandlas till triglycerider (en sorts fett som kroppen använder för att lagra energi) och vatten som tas om hand av kroppens blodsystem. Därför är det viktigt dricka mycket vatten gärna med citron i och minska på kolhydratintaget eller kaloriintaget i ca 1-2 veckor efter behandlingen så kroppen kan ta upp det frigjorda fettet som energi och förbruka den genom det normala fettförbrukningssystemet ut ur kroppen. Eftersom fetcellerna är förstörda och innehållet förbrukas av kroppen kan inte fettet lagras i det behandlade området igen. Men det är viktigt att tänka på att underhålla resultatet. 

Både män och kvinnor kan genomgå behandling med Hifu. De bästa kandidater är personer som är aktiva och i sin målvikt eller nära sin målvikt med överflöds och envisa fettdepåer. Man ska helst ha ett bmi lägre än 30. Fettminskingen pågår i flera veckor till efter behandlingen och ett slutresultat kan komma 3-6 månader efter den totala behandlingen. Man kan behandla 1-2 områden men bäst är ett område i taget och efter 2 veckor välja nytt område så kroppen får tid att förbruka energin från fettcellerna.

I stort sett kan man säga att behandlingen är smärtfritt, eftersom hifu når direkt ner till fettcellerna och inte till huden känns behandlingen mycket lite eller inte alls. När man däremot arbetar med Hifu hudåtsramning (det gör man ofta i samband med fettreducering) kan behandlingen kännas lite mer intensiv och en varm stickande känsla förekommer då, men de flesta klarar av den.

Mellan varje behandling på samma område ska det gå minst 4 veckor. Väljer man nytt område kan göras efter ca 2 veckor efter föregående behandling.

Hifu fungerar inte som en viktminskningsmetod, men det har hjälpt många att komma igång med sin viktminskning genom att påbörja en hifu behandling som ökat motivationen till viktnedgång eftersom mätbara resultat syns för de flesta direkt efter en behandling.

Är det en säker metod?

Ultraljud har använts inom medicinen i över 50 år och HIFU är bevisat säker och effektiv i kliniska studier. Ultraljud för huduppstramning har använts i över en halv miljon behandlingar världen över. HIFU 9D PRO den senaste utvecklingen inom ultraljuds-behandling, samma typ av teknik som Ultherapy. 

Vilka områden kan behandlas?

HIFU 9D PRO liksom Ultherapy för att lyfta panna och bryn, käklinje och nedre ansikte, under haka samt hals och dekolletage. HIFU 7D PRO är dessutom godkänd för kroppstightening av t ex armar, ben och mage. 

Gör behandlingen ont?

Just när behandlingen utförs kan man uppleva ett visst obehag eller smärta men jämfört med andra behandlingar är det högst tolerabelt. Efter behandlingen har man ingen smärta.Finns det några biverkningar?Man kan få en lätt rodnad första timmarna efter behandling, det är vanligt med lätt svullnad eller en pirrande känsla i ett par veckor. Även små blåmärken och lätt känselnedsättning kan förekomma, men det är ovanligt. Sådana besvär försvinner inom 2-4 veckor efter behandling. 

Lipo

Hur fungerar Lipo?

Lipo systemet skapar vibrationer med ultraljud kring 25 kHz, vilket innebär 25 000 svängningar per sekund. Dessa vibrationer skapar en mikrobubbla av vakuum i fettcellen. Friktionen som uppstår mellan fettcellen och vakuumbubblan värmer snabbt upp fettcellen, vilket gör att den förstörs. De förstörda fettcellerna absorberas sedan av lymfsystemet och spolas ut på ett naturligt sätt. Det ger märkbara resultat efter en behandling, du kommer se att 2-5 cm av midjan kommer att minska efter behandlingen. Bättre effekt kommer att visas inom 8-12 veckor. 

Användningsområden för HIFU

  • Ta bort rynkor på pannan, ögonen, munnen mm.
  • Förbättrar hudens elasticitet och konturer.
  • Stramar hudens vävnad, lyfter ögonbryns linjerna.
  • Kropps slimming och kroppsformning.
  • Förbättrar käk linjen, reducera “marionettlinjerna. 

Före efter