Skip to content Skip to footer

Diodlaser hårborttagning

Diodlaser med maximal effekt

Stor variation av våglängder och SmoothPulse-läge

Den enastående diodteknologin med en våglängdskombination av 810/940 nm, variabel pulslängd och det högeffektiva kylsystemet garanterar säker behandling av alla hudtyper med denna diodlaser. Med en effekt på upp till 5,000 watt och en spotsize på hela 10 cm2 möjliggör MeDioStar diodlaser också en än djupare penetration för att komma åt djupt inbäddade hårsäckar. SmoothPulse-läget tillåter korta pulser med en hög frekvens på upp till 20 Hz. Alla dessa funktioner gör behandlingen mer effektiv, snabbare och mildare än någonsin tidigare.

MEDIOSTAR DIODLASER BEHANDLAR

Oönskad hårväxt
Ytliga Kärl
Hudföryngring
Huduppstramning
Akne 

Så fungerar permanent laserhårborttagning:

Oönskat hår på kroppen är något som de flesta av oss upplever att vi har. Rakning och vaxning är de vanligaste metoderna för att få bort oönskad hårväxt. Men dessa metoder ger inte permanenta resultat och kan även irritera huden med bland annat inåtväxta hårstrån och klåda.

Permanent laserhårborttagning förstör de hårstrån som befinner sig i den aktiva växtfasen med hjälp av värmeenergi. Vid ca 70 grader förstörs proteinet i hårsäckarna vilket stoppar återväxten av hårstråt.

Visste du att nästan varannan kvinna överväger att ta bort oönskad hårväxt permanent?

Nära hälften av Sveriges kvinnor, 44 procent, har tänkt på att ta bort oönskad hårväxt permanent med någon form av behandling. Medan hos män så är det knappt en femtedel, eller 18 procent 

Innan behandling – hårreducering med laser:

Vid hårreducering arbetar du med optisk energi. Det mest ultimata vid denna typ av behandling är en så ljus hudton som möjligt. Detta för att den optiska energin bildar en värmeutveckling och ju mörare hudton du har, desto lättare är det att bli bränd. Därför är det inte rekommenderat att göra en behandling direkt efter att du kommit tillbaka från utlandsresan eller om du applicerat mycket ”brun utan sol kräm”.

När en hudterapeut gör en hårreducering vill du jobba på 1-2 dagar gammalt stubb. Se till att raka benen hemma, med fördel någon dag innan behandling. Tid är pengar, både för dig och din terapeut.

En hårreducering tar lång tid, så det krävs tålamod. Oavsett vilken behandlingsmetod du väljer får du räkna med att det behövs ett flertal behandlingar innan du är hårfri. En hårreducering kräver oftast mellan 5 – 10 behandlingar, där behandlings görs var 6 – 8 vecka. 

Efter en laserbehandling – viktigt att tänka på:

De klassiska skötselreglerna är viktigare än någonsin efter du gjort en laserbehandling. Var noga med att inte röka direkt efter en behandling, undvik även alkohol och se till att använda en hög solskyddsfaktor på behandlat område.

Var försiktig med att sätt igång blodcirkulationen. Med andra ord, undvik träning, bastubad och liknande aktiviteter under de första 24 timmarna efter behandling. 

Vid hårreducering är det viktigt att inte förstöra hårets växtcykel genom vaxning eller plockning av hår. Vill du ta bort oönskad hårväxt under behandlingstiden är det med hjälp av rakhyvel eller sax som gäller.